Persoonlijk behandeltraject

Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn er overdag nog enkele plekken vrij voor nieuwe afspraken. Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten of een afspraak maken?

De start: Body & Mind Check-up

Het mooie van BOCAM-therapie is dat het volledig wordt afgestemd op jouw eigen energie. Want wat voor de één werkt, hoeft niet bij jou te passen. Om een goed passend, persoonlijk, holistisch behandelplan volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde te kunnen maken, doen we daarom eerst de Body & Mind Check-up (BMC).

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is s9cc2skysjm-green-chameleon-300x200.jpg

Deze BMC bestaat onder andere uit:

een uitgebreide vragenlijst

een diagnostische massage

een tongdiagnose

een gezichtsdiagnose

een bewegingsanalyse

De gegevens van deze BMC geven een duidelijk beeld van jouw energetische (dis)balans in lichaam en geest. Aan de hand daarvan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Bij het eerste consult wordt dit persoonlijke plan uitgebreid met je doorgenomen.

De consulten

Als vervolg op de Body & Mind Check-up spreken we een aantal consulten af. Bij het eerste consult bespreken we je persoonlijke behandelplan, dat is samengesteld naar aanleiding van de Body & Mind Check-up. Zo krijg je een nauwkeurig op jouw energie afgestemde behandeling. Daarnaast maken we natuurlijk direct een begin met de behandeling, zodat je meteen kan voelen welk verschil BOCAM-therapie voor je kan maken.

Tijdens de (vervolg)consulten werken we samen aan het in balans brengen van de energie in lichaam en geest. Het doel is om zelf de regie over je gezondheid weer in handen te krijgen. Daarom bestaan een consult altijd uit twee verschillende delen.

Er is noodhulp, om bijvoorbeeld acute klachten en pijnklachten direct aan te pakken. Massage, acumagneten en moxa zijn voorbeelden van hiervan. Dit geeft ruimte en energie om veranderingen door te zetten.

Op langere termijn is de zelfhulp het belangrijkste onderdeel van de therapie. Wat we willen bereiken is dat je zelf je energie in balans kan krijgen en houden. Zelfhulp kan bestaan uit Qigongoefeningen, voedingsadvies volgens de Chinese voedingsleer, zelfmassage, acupressuur, ademhalings- en ontspanningsoefeningen en leefstijladvies volgens de Chinese Geneeskunde.

Compleet traject

Gemiddeld zijn er zo’n 6 tot 8 consulten nodig. Bij langdurige, chronische klachten kan het soms wat langer duren om de balans te herstellen, omdat de verstoring in de energie dieper zit. Na afloop van de therapie ervaar je niet alleen verlichting van je klachten, maar heb je ook inzicht in de oorzaak van de disbalans, waardoor je herhaling in de toekomst kan voorkomen.

Neem je in één keer een compleet traject af? Dan kan je gedurende de loop van het traject gratis Qigonglessen volgen! Een compleet traject bestaat uit een BMC plus een afgesproken aantal consulten dat we in overleg vaststellen tijdens het eerste consult, aan de hand van je BMC en het behandelplan.

Kosten

BMC ( incl. opstellen behandelplan), 120 minuten

Eerste consult (incl. bespreken behandelplan), 75 minuten

Vervolgconsult, 60 minuten

€ 135,-

€75,-

€60,-