Gezondheid

Je denkt dat je er al lang mee hebt leren leven, maar dan wordt je er weer mee geconfronteerd: je energie is “op” en je klachten komen ineens in alle hevigheid opzetten. Je moet lang bijkomen van lichte inspanning, afspraken waar je je op verheugde afzeggen of je merkt dat je al heel lang niet meer doet waar je zo gelukkig van wordt.

Misschien dat je te horen hebt gekregen dat je niet meer kan doen dan de klachten beheersen. Maar wat als er meer voldoening, meer energie en vooral meer vertrouwen in je eigen lichaam en geest mogelijk is?

Moxatherapie, het verwarmen van acupressuurpunten

De eeuwenoude Chinese Geneeskunde gaat er van uit dat je gezondheid bepaald wordt door je hele systeem, lichaam en geest. Een verstoring in de energie (Qi) van je systeem uit zich in lichamelijke en geestelijke klachten. Verstoringen kunnen allerlei oorzaken hebben, zoals stress, verkeerde voeding, heftige of onverwerkte emoties, tekort aan slaap, te weinig of juist te veel beweging en invloeden van buitenaf als luchtvervuiling, virussen en de invloed van het klimaat.

Als BOCAM-therapeut help ik je de wortel van de verstoring in je energie te vinden. We beginnen daarom altijd met een uitgebreide intake, de Body & Mind Check-up. Aan de hand daarvan stel ik een individueel behandelplan op. Samen werken we daarna tijdens de consulten aan een nieuwe leefstijl, die aansluit bij jouw unieke situatie. Je wordt je bewust van de energie in jouw lichaam en geest, waar deze energie door gevoed wordt en wat juist energie kost. Je krijgt oefeningen en adviezen aangereikt die je zelf kan toepassen in je leven en die al op korte termijn een helend effect kunnen hebben. Het doel is altijd dat je zelf de regie in handen krijgt van jouw welzijn.

BOCAM-therapie vraagt dus ook iets van je. Ben je bereid om veranderingen in gang te zetten en tijd en aandacht aan jezelf te besteden? Neem gerust contact op of maak een afspraak voor een gratis online Energie-Boost Sessie, waarin je op een laagdrempelige manier kennis maakt met deze vorm van therapie én meteen een paar mooie tips meekrijgt, afgestemd op jouw energie.