Nieuw in februari: online cursus Zelfmassage

Je hebt het misschien al eens eerder gehoord: knuffelen is voor baby’s een eerste levensbehoefte. Voor volwassenen is knuffelen ook heel belangrijk. Het is één van de beste manieren waarop we stress en spanning kunnen laten afvloeien.

Omdat langdurige stress slecht is voor ons immuunsysteem, zitten veel mensen nu in een vicieuze cirkel. Deze onzekere periode roept, om verschillende redenen, bij de meeste mensen veel spanning op. Die spanning zorgt er voor dat onze energie minder ingezet wordt voor het functioneren van onze lichaamsprocessen als de spijsvertering en het immuunsysteem, maar meer voor het klaar staan om te vluchten, vechten of verstijven.

Tegelijkertijd is het afvloeien van spanning door veel en vaak te knuffelen voor een groot aantal mensen niet meer (voldoende) mogelijk. Voldoende lichaamscontact met iedereen die belangrijk voor je is, is ineens een stuk minder vanzelfsprekend. En naar de massage-, voetreflex- of  een andere lichaamsgerichte therapeut gaan is nu ook geen optie.

Gelukkig kan je ook zélf zorgen dat je stressniveau daalt. Je kan namelijk jezelf masseren en daarmee je stresshormonen laten afnemen en je gelukshormonen vrij laten komen.

Zou je willen leren hoe je jezelf een fijne massage geeft? Ik ben van plan een korte online cursus te geven. Je leert dan een aantal verschillende routines, zoals een hoofdmassage (fijn bij hoofdpijn en verkoudheidsklachten), een lichaamsmassage (om energie op te wekken en circulatie te verbeteren) en een voetreflexbehandeling (om lekker te ontspannen).

En heb je wel de luxe dat je mensen om je heen hebt om te knuffelen? Dan kan je alle technieken ook veilig inzetten voor je geliefden, van jong tot oud!

Wil je deelnemen aan deze cursus? Neem dan contact op en ik hou je op de hoogte!